Skip to main content

Is het effect van VRelax bewezen?

Jazeker! Samen met het werkveld en gebruikers wordt al sinds 2016 intensief onderzoek gedaan naar de effecten van VRelax. Ons onderzoeksprogramma is gericht op effectieve en doelmatige inzet van VRelax in de klinische en bedrijfsmatige sector. Kijk voor meer informatie op de website of vraag een van onze collega’s om uitleg.

Werkt VRelax echt?

Ja, het helpt echt! Gebruikers ervaren een stressreductie van 40% in slechts 10-15 minuten en ook langetermijneffecten zijn wetenschappelijk aangetoond. Ons onderzoeksprogramma is gericht op effectieve en doelmatige inzet van VRelax in de klinische en bedrijfsmatige sector. Kijk voor meer informatie op de website of vraag een van onze collega’s om uitleg.

Kan ik meedoen aan VRelax wetenschappelijk onderzoek?

We gaan graag met onze klanten in gesprek om samen waarheidsvinding te doen voor verschillende sectoren en meer inzichten te vergaren over de effecten van VRelax. Ben je als gebruiker geïnteresseerd om mee te doen aan onderzoek meldt je dan aan op www.vrmentalhealth.nl.

Zullen mijn stressklachten volledig verdwijnen bij het gebruik van VRelax?

VRelax geeft een directe stressreductie van 40% in slechts 10-15 minuten en ook langetermijneffecten zijn wetenschappelijk aangetoond. Bij bepaalde groepen zien we dat die effecten nog groter kunnen zijn, zeker als VRelax onderdeel is van een breder behandelplan. Wij hopen dan ook dat VRelax kan leiden tot minder medicatie inname en behandeling maar het is zeker geen vervanging hiervan. Gun jezelf de tijd om te ontdekken wat VRelax voor effect heeft op jouw mentale welzijn.

Is VRelax geschikt voor kinderen?

Ja, maar wij volgen daarin de 20-20-2-regel:
– na 20 beeldscherm minuten,
– 20 seconden in de verte kijken
– minimaal 2 uur per dag buiten zijn/spelen.

Beneden de leeftijd van 5 jaar wordt VRelax afgeraden.

Hoe lang moet ik VRelax gebruiken om de effecten ervan te merken?

VRelax geeft een directe stressreductie van 40% in slechts 10-15 minuten en ook langetermijneffecten zijn wetenschappelijk aangetoond. Hierbij kan VRelax dagelijks worden gebruikt voor een periode van 3-6 weken.

Zijn er risico’s bij het gebruik van VRelax?

VRelax is CE-gecertificeerd en erg veilig in gebruik. Sommige mensen kunnen bij Virtual Reality een beetje misselijk of duizelig worden. Als je de bril afzet is dat gelukkig meestal binnen enkele minuten weer voorbij. Meestal verdwijnen deze effecten als je wat meer ervaring krijgt in VR.

Zijn er bijwerkingen van het gebruik van VRelax?

Sommige mensen kunnen bij Virtual Reality een beetje misselijk of duizelig worden. In het geval van visuele stoornissen is het mogelijk dat u de virtuele omgeving niet goed waarneemt wat ook kan leiden tot misselijkheid of duizeligheid. Als je de bril afzet is dat gelukkig meestal binnen enkele minuten weer voorbij. Meestal verdwijnen deze effecten als je wat meer ervaring krijgt in VR.

Close Menu