Skip to main content

Een manifest voor de zorg.

Ons huidige zorgsysteem is niet houdbaar. We blijven pleisters plakken en denken niet preventief genoeg. Dit kost de samenleving enorm veel geld. We moeten dringend onze visie op de zorg veranderen. De wil is er, maar we houden elkaar in een (politieke) wurggreep. Dat moet anders. VRelax doet dat anders...

Wij zijn disruptief, verleggen de grenzen en zoeken naar praktische oplossingen om de grootste maatschappelijke problemen zoals stress, pijn en burn-out af te remmen en mensen (mentaal) gezonder te maken. Wij doorbreken de stigma’s rondom stress. Stress is niet goed of slecht. We moeten alleen beter begrijpen wat stress is en doet in ons lichaam.

Wij willen minder pillen en meer brillen in de zorg. Preventie is immers het beste medicijn. Voor VRelax is Virtual Reality daarbij enkel een middel, het gaat er om wat we ermee doen. Wij geven mensen weer regie terug op hun gezondheid met behulp van deze technologie. We geven ze een praktische hulplijn om bij een hoog niveau van stresservaring zelfstandig dit te verminderen. Dit vermindert medicijngebruik, verlaagt de druk op zorgprofessionals en bespaart zo geld.

Wij bieden de juiste zorg op de juiste plek. We zoeken aansluiting op de zorgvraag door eerst goed te luisteren. Zo dragen wij bij aan het voorkomen van (duurdere) zorg, en bieden wij de mogelijkheid om zorg dichtbij mensen te organiseren. De zorgsector moet innovaties meer omarmen! Andersom moeten aanbieders van innovatieve technologie hun dienst of product serieus nemen. Dat doen wij ook.

VRelax is ontwikkeld samen met patiënten, zorgprofessionals en clinici. Het biedt maatwerk, is van toegevoegde waarde voor de eindgebruikers en is betaalbaar, veilig en schaalbaar. Dit is wat de zorg nu nodig heeft.

VRelax kijkt naar de oorzaak van mentale problemen. Wij pleiten daarom o.a. voor meer amplitie op de werkvloer door positievere werkomgevingen te creëren. Dit leidt tot meer bevlogenheid en energie. Bevlogen mensen zijn vaak gelukkiger, presteren optimaler, zorgen voor een betere samenwerking en verzuimen minder.

Dit streeft VRelax na met een meedenkend en betrouwbaar team dat de eindgebruiker centraal stelt, de zorg een warm hart toedraagt en continu vanuit co-creatie haar eigen product blijft onderzoeken en verbeteren. Zo kunnen wij beloven dat ons product breed inzetbaar is en op een veilige, duurzame en betrouwbare manier stress wegneemt.

We moeten als maatschappij ook in 2040 nog goede zorg kunnen leveren. We weten nu al dat er tegen die tijd te weinig handen zijn om goede zorg te kunnen leveren. Daarom moeten we nú zorgen dat er toekomstbestendige zorg van de grond komt. Dit moeten we samen doen.

Daarom werkt VRelax met zorgverzekeraars en overheid om op strategisch, en landelijk niveau, te kijken wat nodig is om goede zorgtechnologie bereikbaar te maken. Dit is een lange weg, maar wij blijven vechten voor een gezondere maatschappij. Dit kunnen wij niet alleen. Maar samen met jou gaan wij deze uitdaging aan en hopen wij een significante bijdrage te leveren, mensen te prikkelen en stimuleren om anders te denken en te kijken.

Wij zijn VRelax. Wij helpen jou in de transitie naar slimmere zorg.

Close Menu