Skip to main content

Waarmee kunnen
we je helpen?

FAQ

Downloads

Instructie video’s

Contact

Zo snel mogelijk met
VRelax aan de slag

Instructiegids

Alle vragen over hygiene, indicaties, inlogprocedure, opstarten van de VR bril en nog veel meer staat hierin beschreven

Download

V3 Update stappenplan

Zo snel mogelijk over naar onze nieuwste VR app versie

Download

Brochure

Een stukje verdieping over VRelax. Alle achtergrond, visie op de zorg, en inzicht in ons team en onze aanpak.

Download

Hoe voer ik de nieuwste update uit?

De VRelax beheerder binnen jouw organisatie heeft een mail ontvangen om jullie account te activeren. Via deze mail kan je gemakkelijk je account activeren in ons nieuwe dashboard. Hierna kan je de VRelax app updaten op de VR-bril, en inloggen met je nieuwe accountgegevens. Download hierboven het stappenplan om te updaten naar de nieuwste versie van de app. Kom je er niet uit bel dan gerust met 050-2110142 of stuur een mail naar support@vrelax.com

Hoe maak ik verbinding met internet op de VR-bril?

1. Druk eenmaal op de PICO knop. Als hierna gelijk de VRelax app opnieuw opstart dan staat de bril in KIOSK mode. Ga dan naar punt 4.
2. In het hoofdmenu van de VR-bril (dus niet de VRelax-app) beweeg je de stip met je hoofd naar het WIFI icoon (WLAN) links onderin de menubalk. Druk met je vinger op de selectieknop (rechterzijde VR-bril).
3. Selecteer op dezelfde manier je WIFI netwerk en voer de login gegevens in om verbinding te maken. Je bent nu verbonden!
4. Druk 2x kort op de PICO knop om het KIOSK menu te openen. Beweeg de stip met je hoofd naar Settings en druk met je vinger op de selectieknop (rechterzijde VR-bril). Selecteer op dezelfde manier je WIFI netwerk en voer de login gegevens in om verbinding te maken. Je bent nu verbonden!

Kom je er niet uit bel dan gerust met 050-2110142 of stuur een mail naar support@vrelax.com

Hoe maak ik een Pico account aan?

Om te kunnen updaten heb je een PICO account nodig. Deze kan je hier aanmaken. Bewaar je PICO gegevens goed, want je hebt ze nodig om in te loggen in de PICO store op de VR-bril.

Wanneer komen er nieuwe beelden?

Onze crew is dagelijks bezig om nieuwe beelden te maken en bestaande werelden te verbeteren. Om de rust in de app te bewaren beperken we dit soort updates en nieuwe video’s tot enkele keren per jaar. Binnen ons licentiemodel heb je recht op alle extra content die we maken en we laten je zeker weten als er wat nieuws is. Dus voor nu, relax en we houden je op de hoogte!

Het downloaden van nieuwe werelden duurt soms best lang. Hoe kan ik dit handig doen?

Het downloaden van nieuwe werelden kan soms best even duren omdat de VR-bril grote bestanden moet downloaden om jou de beste kwaliteit beeld te garanderen. Doe de bril af en bedek de sensor tussen de twee lenzen met een papiertje. Dit zorgt dat de bril aan blijft tijdens het downloaden. Zo doet de bril het werk en kan jij wat anders doen!

Waar vind ik oefeningen zoals de ademhalingsoefening?

Alle oefeningen zijn te vinden binnen de thema’s. Zo bevat het thema ‘Droombos’ een ademhalingsoefening, kun je bij ‘Klankschalen’ zelf klankschalen bespelen en kun je bij ‘Zonnige bergen’ spierontspanningoefeningen doen. Ben je specifiek op zoek stuur dan een mail naar support@vrelax.com Wij hebben een digitaal overzicht van alle oefeningen en werelden zodat jij niet hoeft te zoeken!

Instructievideo’s

Neem contact op

 

Bel ons op 050-2110142

Stuur een mail naar support@vrelax.com

Stuur ons een bericht via het contactformulier

Close Menu