Skip to main content

“Wij willen meer brillen en minder pillen in de zorg want preventie is het beste medicijn.”

Stefan Vogelzang / CEO, Marketing & development

Een sterke combinatie
van disciplines

Wij zijn enthousiaste, creatieve en gedreven mensen uit de zorg, wetenschap en ICT-industrie. Samen met patiënten en hulpverleners hebben we een VR-app ontwikkeld die ontspant, afleidt en vrolijk maakt. Bij VRelax geloven we in deze nieuwe dimensie van zorg, waarbij zelfmanagement centraal staat en mensen mentaal aansterken door innovatieve toepassing van 360° beeld/geluid en interactieve spel-elementen.

Inmiddels werken al meer dan 230 ziekenhuizen, bedrijven en ggz-instellingen met VRelax. Hierdoor weten we precies wat wel en niet werkt bij implementeren van VR in de praktijk van de zorg. Maak hieronder kennis met het team dat verantwoordelijk is voor de dagelijkse operatie.

Wij beloven de beste kwaliteit
ontspanning in Virtual Reality

Het verminderen van stressgevoel en leren ontspannen zijn belangrijke pijlers van een goede psychische gezondheid. Maar dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom hebben we VRelax ontwikkeld, omdat dit product een snel en sterk effect heeft op lichaam en geest. VRelax verandert de manier van zorgverlening en geeft gebruikers meer zelfregie en controle.

Wetenschap, certificering en co-creatie met eindgebruikers vormen de basis voor onze hoogwaardige en grensverleggende apps. Ze zijn makkelijk in gebruik, veilig, betrouwbaar, praktisch en altijd beschikbaar. Ons deskundige team zorgt daarnaast voor de juiste implementatie en dat onze apps naadloos aansluiten bij bestaande processen.

“Korte termijn denken? Nee, een zorgvuldige strategie!”

Ontmoet de aanjagers van VRelax

Stefan Vogelzang

Chief Executive Officer

16 jaar ondernemer en professional in Virtual reality en Augmented Reality oplossingen. Als mede-oprichter van het eerste VR-bedrijf in Nederland met ruim 10 jaar 360° video ervaring wereldwijd, hebben zijn bedrijven VIEMR en VRelax internationale successen op naam staan en hebben ze meerdere prijzen gewonnen. Binnen VRelax is Stefan eindverantwoordelijk voor de algehele operatie, strategie, marketing en software ontwikkeling.

Hoe anderen mij zien? Altijd op een missie met heldere doelen en vastberaden om daar te komen. Op zoek naar versnelling en groei. Kansen zien en grijpen! De rol van anderen wordt daarin niet vergeten. Een gevoelsmens… Maar neemt geen blad voor de mond en is altijd eerlijk. Zeggen wat je doet en doen wat je zegt. (Eigen)wijs, wars van politiek en schopt graag tegen heilige huisjes. Treed graag op als vertegenwoordiger van de club.

Marieke Jongma

Chief Operational Officer

Marieke Jongma is een enthousiaste, ondernemende en praktisch ingestelde professional met passie voor zorg, welzijn en innovatie. Ze gelooft sterk in empowerment van patiënten en in de behoefte aan slimme concepten en producten die mensen helpen om het leven te leiden dat ze willen.

Met overtuiging werkt ze samen met patiënten, cliënten, zorgprofessionals, onderzoekers en clinici aan oplossingen die mensen verder helpen. Samen prototypes bouwen en testen, samen leren als onderdeel van het innovatieproces vind ze boeiend. Op het moment dat mensen “iets moeten” omdat het nu eenmaal zo geregeld is, wordt ze nieuwsgierig. Ze bevraagt en onderzoekt spelenderwijs de regels en structuren binnen organisaties. Ze is een omdenker, meedenker en goed in staat om vraagstukken te vertalen naar concrete oplossingen. co-creatie + implementatie = innovatie!

Ze is haar carrière begonnen als kraamverzorgende. Daarna heeft ze HRM en verandermanagement gestudeerd en een Master Healthy Ageing Professional afgerond. Marieke werkt daardoor altijd vanuit de vraag "worden patiënten en populaties er beter van?". Maar zeker net zo belangrijk vindt zij het principe "happy patiënts, happy nurses".

We staan met ons allen voor grote uitdagingen en zullen naar andere nieuwe vormen van gezondheidszorg toe moeten. Samen en in co-creatie maken we met VRelax stappen naar deze toekomst!

Chris Boonstra

Chief Financial Officer

Als ondernemer met een financiële achtergrond (Register Controller), houdt Chris ervan om dicht tegen de Business en het primaire proces van de organisaties waar hij werkt aan te hangen en multidisciplinair samen te werken.

Dit om snel te kunnen reageren op trends en om verandering te activeren, zowel in strategie als het maken van automatiseringsslagen binnen de bedrijfsprocessen van een organisatie. Chris is een ervaren Business Controller en CFO, met 20 jaar ervaring in Finance & Controlling. Sinds 2011 vanuit CBEE werkzaam als Interim Controller en Interim CFO (2014).

In 2016 zijn de interim werkzaamheden verder uitgebreid met een boekhoudservice (CBEE Clever) en een consultancybedrijf (CBEE Remarkable), dat zich bezig houdt met het verbeteren van bedrijfsprocessen met behulp van Salesforce (CRM) en FinancialForce (ERP). Chris is zich de afgelopen jaren steeds meer gaan focussen op de zorg. Sinds juli 2019 is Chris actief betrokken bij VRelax in de rol van CFO.

Met VRelax heeft Chris de ambitie om echt het verschil te maken, zowel voor organisaties en individuen die VRelax in kunnen zetten ter ontspanning en als pijnafleider, als met VRelax als innovatief bedrijf in een conservatieve bedrijfstak als de zorg.

Fabian Debats

Chief Content Officer

In 2008 begon Fabian als een van de eerste cameraoperators in de wereld van hi-end visualisatietechniek te experimenteren met interactieve 360 graden video en Virtual Reality. Hierdoor werkte hij al snel over de hele wereld en kreeg zo bekendheid in de online reclamewereld. Vanaf 2014 heeft hij zich samen met Stefan Vogelzang volledig gestort op toepassingsmogelijkheden binnen de educatie-, en zorgsector omdat ze zagen dat ze met behulp van VR de levens van vele mensen zouden veranderen.

Fabian is binnen VRelax als één van de Founders medeverantwoordelijk voor de creatieve koers die het bedrijf vaart. Daarnaast houd hij zich bezig met het produceren van alle interactieve VRelax werelden en vliegt daarvoor geregeld de wereld rond opzoek naar mooie en inspirerende plekken.

Jelmer Althuis

Creative Audio Director

Als sound designer en geluidskunstenaar heeft Jelmer zich sinds 2017 volledig gestort in spatial audio technieken voor Next Generation Audio bij media en VR, en met succes. In 2021 ontving zijn bedrijf Sphere of Sound nog een Best 3D Spatial Audio Production Company - award. Dit werd ook internationaal opgemerkt, waardoor hij zijn sound designs ook aan prestigieuze internationale NFT projecten mag aanbieden, zoals Aku World.

Met een aanstekelijke passie kan hij over audio vertellen en over wat hij verwacht in de toekomst op het gebied van geluid in digitale media en de digitale kunst. Zijn drijfveer is dan ook om met de kracht van audio belevingen mooier te maken, impact te creëren en te verwonderen.

Binnen VRelax is hij verantwoordelijk voor alle audio content. Met zijn expertise maakt hij het verschil door effectieve audio belevingen te creëren die andere mensen helpt om tot rust te komen en een zo natuurlijk mogelijke geluidsbeleving ervaren binnen de applicatie. Hiervoor beperkt hij zich niet alleen tot de techniek, maar kijkt hij ook naar de werking van geluid op psychologisch, fysiologisch, gedrags,- en cognitief gebied.

Wim Veling

Chief Scientific Officer

Wim Veling is psychiater en hoogleraar Psychiatrie bij het Universitair Medisch Centrum Groningen. Hij is altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden om het leven van mensen met psychische problemen een beetje beter te maken. Ruim 10 jaar geleden ontdekte Wim de kracht van virtual reality (VR) voor mentale gezondheid.

Sindsdien ontwikkelt en onderzoekt hij nieuwe VR toepassingen met zijn VR mental health lab, en werkt hij aan implementatie van VR in de gezondheidszorg. Bij VRelax BV vertaalt hij psychologische en fysiologische kennis van stress naar vorm en inhoud van de VRelax app, en is hij verantwoordelijk voor het wetenschappelijk onderzoek naar VRelax.

“Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder”

Ontmoet de Raad van Advies van VRelax

Jannes Janssens

CEO Cidron Narew Investment/Eyescan, Voorzitter RvT Health Hub Roden

Jannes Janssens heeft zijn sporen in de zorg-sector lang en breed verdiend. Zestien jaar lang werkte hij in het UMCG en werkte zich op tot hoofdverpleegkunde. Daarna was hij onder meer MT-lid in diverse ziekenhuizen. In de loop der jaren kreeg hij steeds meer inzicht in de onmogelijkheden, maar vooral ook in de mogelijkheden om de efficiency en kwaliteit van dienstverlening in de zorg te verbeteren.

Via zijn Carecom Consultancy realiseert hij die mogelijkheden in nieuwe zorgconcepten die onder andere de marktwerking in de zorg moeten stimuleren. Eén van de successen die hier uit is voort gekomen zijn de EyeScan klinieken.

Marlies Schijven

Professor of Surgery (Amsterdam UMC, Univ. of Amsterdam) CMIO Ministry of Health Welfare and Sports (MinVWS)

Als hoogleraar Simulatie, Serious Gaming en Applied Mobile Healthcare aan de Universiteit van Amsterdam -tevens chirurg in het Amsterdam UMC- onderzoekt Marlies hoe technologie en digitale innovaties optimaal ingezet kunnen worden in de patiëntenzorg en in de opleiding van zorgprofessionals. Daarnaast is zij Chief Medical Information Officer (CMIO) bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Sjouke Kuindersma

Investeerder bij Expertus Investments

Na vele functies als directeur/eigenaar/commissaris bij o.a. Paylogic, Ventus en VCD IT Groep is Sjouke daarna vooral in de rol van adviseur gegroeid op het opzetten en versnellen van bedrijven met internationale focus. De lange ervaring met het toepassen van ICT oplossingen in o.a. de zorg, een breed netwerk en huidige positie als investeerder en RvA-lid van meerdere organisaties, geeft Vrelax de juiste inzichten voor groei en doorontwikkeling.
Close Menu