Skip to main content

Is het effect van VRelax bewezen?

Ja, uit een van de onderzoeken bleek dat gebruikers een stressreductie van 40% ervaren in slechts 10-15 minuten.

Sinds 2016 wordt er, in samenwerking met het werkveld en gebruikers, intensief onderzoek gedaan naar de effecten van VRelax. Het onderzoeksprogramma richt zich op de effectieve en doelmatige inzet van VRelax binnen de klinische en zakelijke sector. Voor meer informatie kunt u terecht op de onderzoek pagina of een van de VRelax collega’s om toelichting vragen.

Is het mogelijk om zelf onderzoek te doen naar de effecten van VRelax binnen mijn organisatie?

Ja, VRelax gaat graag met de klanten in gesprek om samen de effecten van VRelax voor verschillende sectoren te onderzoeken en meer inzicht te krijgen. Wil je hierover van gedachten wisselen met een van onze medewerkers? Stuur dan een e-mail naar support@vrelax.com.

Is VRelax geschikt voor kinderen?

Ja, VRelax is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Voor kinderen onder de 6 jaar zijn we voorzichtig, omdat hun visuele vaardigheden nog niet voldoende ontwikkeld zijn. Overweeg goed of je het aan durft en wees altijd voorzichtig. Begin met een korte sessie en houd altijd toezicht tijdens het gebruik.

Hoe lang moet een VRelax sessie zijn om de effecten te merken?

VRelax zorgt voor een directe stressreductie van 40% in slechts 10-15 minuten. Je kunt zelf bepalen hoe lang je de sessie wilt maken, aangezien de behoeften en het gewenste effect per persoon verschillen. Heb je vragen hierover? Neem dan contact op met de collega’s van Customer Success.

Zijn er risico’s bij het gebruik van VRelax?

VRelax is CE-gecertificeerd en zeer veilig in gebruik. CE-certificering is een Europese norm die bevestigt dat een product voldoet aan specifieke veiligheids-, gezondheids- en milieueisen die zijn vastgesteld door de Europese Unie.

Hoewel de meeste gebruikers een positieve ervaring hebben, kunnen sommige mensen tijdens het gebruik van virtual reality (VR) tijdelijk misselijkheid of duizeligheid ervaren, wat ook wel ook wel “cybersickness” wordt genoemd. Dit kan ontstaan door een mismatch tussen beweging en waarneming, bijvoorbeeld wanneer je stilzit terwijl je in VR beweegt, wat kan leiden tot bewegingsziekte. Daarnaast kan een gebrek aan visuele referentiepunten in de VR-omgeving je evenwichtsgevoel verstoren en ook misselijkheid veroorzaken.

De volgende tips kunnen helpen om cybersickness te voorkomen:

  • Zorg ervoor dat je VR-headset goed is afgesteld. Bij de Pico G3-bril kun je de lenzen verzetten door ze naar binnen of buiten te duwen. Daarnaast kan het strakker aantrekken van de bril en het vinden van een goede positie helpen.
  • Begin met korte VR-sessies en verleng de duur geleidelijk.
  • Probeer in VR zoveel mogelijk stil te blijven zitten, vooral tijdens de eerste sessies.
  • Kies ervaringen in VR die minder snelle bewegingen en weinig hoogteverschillen bevatten.

Als de misselijkheid aanhoudt, kan het nuttig zijn om pauzes te nemen of te experimenteren met andere soorten VR-inhoud die minder beweging vereisen.