Ontdek de impact
van VRelax op
emotieregulatie in de zorg
Emotieregulatie is het vermogen om emoties op een gezonde manier te begrijpen, beheersen en uiten. Wanneer iemand zijn of haar emoties niet goed kan reguleren, kan dit zorgen voor stress, angst en soms zelfs depressie. En dat kan leiden tot probleemgedrag, zoals erg boos of agressief reageren. Dit probleemgedrag heeft niet alleen impact op de persoon zelf, maar ook op de omgeving.
Wanneer cliënten met stress hun emoties beter kunnen reguleren, draagt dit bij aan een ontspannen en positievere sfeer in de zorgomgeving. Een rustige omgeving vermindert het risico op escalaties of conflicten. En daardoor is er meer ruimte voor herstel.
Indicaties
- Stressklachten
- Burn-out
- Somberheid
- Angst
- Depressie
- Agitatie/onrust
- Agressie
- Piekeren
- Slaapproblemen
- Niet naar buiten kunnen, bedlegerig
- Afleiding bij lichamelijk ongemak
- Strikte isolatie i.v.m. medische behandeling
- Stoppen met roken
- Ontwenning drugs, alcohol
- Afbouw medicatie
VRelax helpt emoties reguleren
VRelax is een wetenschappelijk gevalideerde Virtual Reality app, ontwikkeld om cliënten met mentale of fysieke klachten te helpen ontspannen. Met VRelax stappen cliënten moeiteloos in een virtuele wereld vol rust en natuur. Dat helpt hen om makkelijker tot rust te komen. Hierdoor zijn er minder medicijnen nodig. Cliënten kunnen zelf de VR-bril bedienen en kiezen welke virtuele wereld ze willen verkennen. Dit zorgt voor een stuk zelfregie en motiveert om actief deel te nemen aan het eigen zorgproces.
VRelax bij probleemgedrag
SIZA biedt zorg en ondersteuning aan mensen met een beperking of chronische ziekte. Lees hieronder hoe SIZA VRelax inzet om mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking te helpen emoties te reguleren.
Tijd besparen met VRelax
VRelax biedt een manier om behandelingen te verbeteren en cliënten op een effectievere manier te helpen. Met VRelax kunnen behandelaars meer cliënten helpen in minder tijd, terwijl ze tegelijkertijd de kwaliteit van de zorg verbeteren.
- Meer zelfmanagement
- Minder probleemgedrag
- Laagdrempelig in gebruik
Zelfmanagement in de zorg
De VRelax-app is gemakkelijk in gebruik. Cliënten kunnen de app zelf bedienen en kiezen welke virtuele werelden ze willen verkennen. Afhankelijk van hun zorgplan kunnen cliënten ook zelf kiezen wanneer ze VRelax gebruiken. Dit bevordert zelfmanagement en geeft mensen meer eigen regie op hun herstelproces. Samen met zorgprofessionals en cliënten werken we aan een transitie naar passende en betaalbare zorg.
VRelax voor passende zorg
Er lopen verschillende wetenschappelijke onderzoeken en pilots om de effectiviteit van VRelax te onderstrepen. Zo heeft Simon Riches vanuit Kings College & NHS 2024 diverse onderzoeken gedaan. Download hieronder de resultaten van dit onderzoek.
Meer brillen, minder pillen.
Uit de praktijk blijkt dat door het gebruik van VRelax minder medicatie nodig is. VRelax biedt positieve afleiding en helpt stress verminderen, waardoor de behoefte aan medicatie afneemt of zelfs verdwijnt. Dit maakt cliënten minder afhankelijk van medicijnen en voorkomt bijwerkingen. En dat is beter voor de gezondheid.
Past VRelax bij jou?
Ben je geïnteresseerd hoe VRelax past binnen jouw organisatie? Bekijk de video om te zien hoe we jou helpen om VRelax te implementeren op de werkvloer. Wij vinden de beste aanpak en we hebben veel ervaring met dit soort trajecten. Dus neem direct contact op via de knop hieronder. Wij doen de rest!