Skip to main content

Lily Eggink

Basisschool leerling / Geschreven door haar moeder Mellissa Eggink

Na in 2020 2 keer haar elleboog te hebben gebroken en Lily in 2021 eerst haar zwemdiploma’s moest halen was het enkele weken geleden eindelijk tijd om een nieuwe sport uit te kiezen. Na bij wat verschillende sporten te hebben gekeken was het 7 april tijd voor een proefles turnen. Het eerste gedeelte van de les ging prima! Tot Lily aan de ongelijke brug mocht hangen. Met handen en voeten hing ze er als een vogelnestje aan en tijdens het afspringen verloor ze haar evenwicht en viel.

Ik wist het direct….de arm stond helemaal scheef en ze schreeuwde het uit. Direct hebben we de huisartsenpost gebeld en zijn richting de HAP gereden. Daar werden we direct doorgestuurd naar de SEH.
Er werd een foto gemaakt en helaas weer echt heel erg gebroken. Omdat Lily helaas al 2 keer eerder had ervaren wat er dan gaat gebeuren was ze compleet in paniek.

Huilen, schreeuwen, totaal overstuur… De arm moest gezet worden. En met geen mogelijkheid was ze stil te krijgen. Tot een verpleegkundige zei: “Lily ik heb iets heel bijzonders voor jou”.

Direct was Lily afgeleid en nieuwsgierig. Er werd een VR bril gebracht en deze mocht ze opzetten….na een korte instructie was Lily helemaal rustig naar de olifanten aan het kijken en was ze zelfs aan het lachen. Dit haalde veel spanning weg voor wat ging komen. Tijdens het zetten wilde ze de bril toch af hebben maar was ze een heel stuk rustiger geworden.

Wij hebben het mogen gebruiken van de VR bril als heel erg positief ervaren. Lily zegt zelfs: “mam als ik weer mn elleboog breek vragen we meteen naar de bril”
Ik hoop met heel mijn hart dat we de bril niet meer nodig hebben….mocht het toch zo zijn dan maken we er dankbaar weer gebruik van.

Close Menu