Skip to main content

Willemijn Vos-van Rossum

Coördinerend begeleider bij Pluryn

Ik ben in aanraking gekomen met VRelax via mijn werkgever, Pluryn. Ze waren op zoek naar iemand die deze bril wilde uitproberen voor de organisatie. Zo kwam mijn leidinggevende bij mij terecht, ik zat immers al een tijdje overspannen thuis. Ik kreeg de bril thuisgestuurd en ik heb hem gelijk opgezet, nieuwsgierig naar hoe zo’n virtuele bril zou werken. Ik was volledig overrompeld door de beelden van de dolfijnen, die overal om me heen zwommen. Er was niks anders meer waar ik over na hoefde te denken. Ik was daar, diep onder water met alleen maar dolfijnen om me heen.

Ik werd er emotioneel van, geraakt door de schoonheid van de beelden, de muziek, maar ook door het effect wat deze bril direct op mij had. Ik was al een tijdje zoekende naar ontspanning. Meditatie, massages, dagelijkse wandelingen en mindfull oefeningen, ik deed het allemaal. Met effect ook, ik doe dat nog steeds, maar ik moest er zo hard voor werken. Met het opzetten van deze bril, was dat weg. Ik hoefde niet hard te werken voor ontspanning, ik hoefde niks anders te doen dan te gaan zitten en genieten van de beelden die ik zag. Diepe ontspanning volgde. Nadat ik alle beelden rustig had bekeken, koos ik ervoor om dagelijks eerst te gaan zwemmen met de dolfijnen en daarna een oefening te doen met spierontspanning.

Deze combinatie zorgde er voor mij voor dat ik zakte in mijn stressniveau. Niet alleen gedurende dat moment, maar ook voor langere periode na gebruik van de bril. Het zorgt ervoor dat ik mijn dagen meer ontspannen doorkom, minder stress ervaar. Maar het zorgt er ook voor dat ik me rustiger voel in mijn reintegratie proces. Kortom, VRelax is een zeer welkome en waardevolle aanvulling voor mij!

Close Menu