Skip to main content

Fred van Nuul

Locatiemanager grote restaurantketen

Ik run meerdere vestigingen van een goedlopende restaurantketen en heb al lange tijd last van overspanningsklachten door onderbezetting in de bediening. Mijn afwezigheid zorgt ervoor dat de bediening in de soep loopt, en dat ook andere krachten binnen de horecagelegenheid eronder lijden. Vanuit de bedrijfsarts ben ik doorverwezen naar een psycholoog. Om van mijn klachten af te komen, raadde de psycholoog mij na enkele gesprekken de VRelax-bril aan. Ik moest er eerst niks van weten… Geef mij gewoon wat pillen zodat ik weer aan het werk kan. Maar ik wist dat ik te diep was gezonken en heb tegen mezelf gezegd dit te gaan proberen.

Op dagen waarop de klachten mij te veel worden, pak ik de bril erbij. Op die manier kan ik zelfstandig mentaal aansterken zonder extra handjes en tussenkomst van (bijvoorbeeld) een psycholoog of coach. Hierdoor wordt volgens de psycholoog mijn behandeltermijn vermoedelijk aanzienlijk verkort en de kans op (nieuw) verzuim verkleind. Mooie bijvangst want ik ben een work-a-holic en het lang niet kunnen werken doet mentaal ook weer iets met me. Ik weet nu weer de goede energie te vinden en ben verrast door wat de VRelax-bril kan doen. Ik was laatst even kort op de werkvloer en men wist natuurlijk van mijn situatie. Ik was zomaar opeens weg en vervangen terwijl men mij kent als vechter… Maar tot mijn verbazing kreeg ik direct een dikke knuffel. Mijn situatie was gewoon 100% geaccepteerd en voordat we het door hadden zat iedereen met de VRelax bril op. Grappig om er dan achter te komen hoeveel collega’s dit misschien ook wel kunnen gebruiken…

Close Menu