Skip to main content

Mark Wallinga (53)

Kankerpatiënt Radboud UMC

Mijn botkanker leidt tot veel chronische pijn. Ik ben al een tijdje onderweg en ben in een zwart gat beland zullen we maar zeggen. Ik kan steeds lastiger functioneren en merk dat mijn fysieke toestand een directe uitwerking heeft op mijn geestelijke toestand. Ik was altijd fit en vrolijk, nu wordt ik boos om niks. Je krijgt het gevoel dat je jouw dierbaren hiermee belast en gaat je afzonderen. Deze afzondering leidt tot structurele depressieve gedachten, waardoor mijn leven geen pretje meer is op dit moment. Pas als je midden in de kanker zit ga je nadenken over hoe je het leven voor jezelf en je dierbaren weer aangenaam kunt maken. Zo hoorde ik via een Radioloog in het Radboud over VRelax. “Virtueel ontspannen in de natuur” zei hij. Dat sprak mij aan want ik ben een buitenmens. Daadwerkelijk naar buiten gaan is voor mij nu zelden een optie dus ik heb direct contact gezocht met Vrelax.

Nu, een half jaar later gaat mijn behandeling de goede kant op. Die bril pakt niemand mij meer af! Het is een hele fijne verlichting in mijn behandeltraject. Het klinkt gek, maar die VR-bril wordt je maatje. Ik heb een structuur gevonden waarbij ik om de dag de bril gebruik op gezette momenten. Vanuit de stoel zit ik nu een uurtje in de natuur. De positieve belevingen in VRelax versterken daardoor mijn gemoedstoestand en geven energie om de ritjes naar het Radboud UMC positief te benaderen.

Close Menu