Skip to main content

Ineke Assink

Verpleegkundige Afd. Cardiologie / MST Enschede.

In overleg met mijn Arbo-arts mocht ik gebruik maken van de VRelax bril i.v.m. mijn burn-out klachten en mijn reactie op prikkels/drukte van buitenaf. Dit heeft voor mij bijzonder goed resultaat. Ik ben werkzaam als verpleegkundige op afd. Cardiologie van het MST te Enschede. Halverwege mijn AT- uren (momenteel zit ik op 2 keer 6 uur) gebruik ik de bril zo’n 10-15 minuten.

Vanuit veel druk in mijn hoofd door de vele prikkels die binnenkomen, en het idee dat je hoofd in een soort bijenkast zit, kom ik weer uitgerust, ontspannen en vol energie terug! Ik probeer dit af te bouwen, maar merk toch dat ik hem dan na 5 uur toch even nodig heb, omdat alle fut er bij mij ineens uit kan zijn. Mijn hoofd wil dan nog door, maar mijn lichaam zegt: “Stop” tot hier en niet verder. Als ik dan thuis kom, is er nog energie over en kan ik nog even door.

Ook in de thuissituatie gebruik ik de VRelax bril als we bezoek hebben gehad van kennissen die hun verhaal even kwijt willen. Toch zuigt dat alle energie uit me, omdat je een luisterend oor wil zijn. Door hierna even gebruik te maken van de VRelax bril, wordt mijn energiepeil weer aangevuld.

“De zonnige rivier” is mijn favoriet. Aan de waterkant, het fluiten van de vogels, het kabbelen van het water en wat blaadjes die naar beneden dwarrelen. Dit geeft mij de rust die ik dan even nodig heb zodat mijn energielevel weer stijgt. Je bent echt even van de afdeling af en denkt echt even aan die waterkant te zitten. Afgelopen zomer inspireerde mij dit om deze situatie na te bootsen. Een zwembad in de tuin, dobberend op een luchtbed, in combinatie met een waterornament en de vogels in de tuin. Leuk!

Op de afdeling heb ik tijdens mijn AT-uren collega’s proberen enthousiast te maken om de bril een keer te gaan gebruiken. De resultaten waren erg wisselend. De een werd er moe van, de ander duizelig een derde hyperactief. Ik heb wel gemerkt dat collega’s er niet altijd aan denken, of er geen tijd voor kunnen vrijmaken. Dat vind ik jammer, omdat het resultaat zo goed is. Ook al is het voor onze afdeling nog experimenteel, voor mij is het gebruik van de VRelax bril geslaagd!

Close Menu