Skip to main content

VRelax biedt mensen perspectief

Wij zijn VRelax

Wij zijn disruptief, verleggen de grenzen en zoeken naar praktische oplossingen om de grootste maatschappelijke problemen zoals stress, pijn en burn-out af te remmen en mensen (mentaal) gezonder te maken. Wij doorbreken de stigma’s rondom stress. Stress is niet goed of slecht. We moeten alleen beter begrijpen wat stress is en doet in ons lichaam.

Wij willen minder pillen en meer brillen in de zorg. Preventie is immers het beste medicijn. Voor VRelax is Virtual Reality daarbij enkel een middel, het gaat er om wat we ermee doen. Wij geven mensen weer regie terug op hun gezondheid met behulp van deze technologie. We geven ze een praktische hulplijn om bij een hoog niveau van stresservaring zelfstandig dit te verminderen. Dit vermindert medicijngebruik, verlaagt de druk op zorgprofessionals en bespaart zo geld.

Belang van zelfregie

Zelfregie in de GGZ is cruciaal voor het aanpakken van het tijdstekort. Het stelt cliënten in staat actief deel te nemen aan hun zorgproces, waardoor de druk op behandelaars afneemt en hun tijd efficiënter wordt besteed. Dit leidt tot kortere wachtlijsten en een sneller herstel, omdat cliënten met de juiste tools zelfstandig kunnen werken aan hun welzijn. Bovendien bevordert zelfregie motivatie onder cliënten, essentieel voor een succesvol herstel. Door zelfregie te bevorderen, wordt niet alleen de zorgcapaciteit geoptimaliseerd, maar wordt ook een persoonlijkere en effectievere zorgervaring gecreëerd.

De Impact van VRelax

Door de kracht van virtual reality te benutten, biedt VRelax een manier om behandelingen te verbeteren en cliënten op een effectievere en efficiëntere manier te helpen. VRelax biedt behandelaars de mogelijkheid om meer cliënten te bereiken in minder tijd, terwijl ze tegelijkertijd de kwaliteit van de zorg verbeteren. Het is een innovatieve benadering die niet alleen de druk op behandelaars verlicht, maar ook het welzijn van cliënten bevordert.

Met VRelax kost de behandeling ons gewoon minder tijd

VRelax: Evidence Based

  • Direct effect bij angst, spanning en stress
  • Stressreductie van 40% in slechts 10 minuten
  • Zelfmanagement ontlast zorgpersoneel
  • Doelmatig en kosteneffectief
  • Ontwikkeld met patiënten en zorgprofessionals
  • Mentale gezondheid; preventief en curatief

VRelax voorziet duidelijk in een behoefte en ook de collega’s gebruiken hem graag tijdens hun pauze. Cliënten zien VRelax als een meerwaarde voor hun behandeling. We zien niet alleen dat de spanning verminderd, maar ook de craving naar het gebruikte middel.

Anja GrannemanVerpleegkundige Johannesbos Detox

15 minuten tot rust komen in virtuele natuur is precies wat werkt voor mij. Je verplaatst je zelf naar een ontspannende wereld en komt tot rust. Zo kun je even je hoofd leeg maken en weer mentaal opladen.

Daniëlle ArendsIC Verpleegkundige Deventer ZKH

Die bril pakt niemand mij meer af! Het is een hele fijne verlichting in mijn behandeltraject. Het klinkt gek, maar die VR-bril wordt je maatje. Ik heb een structuur gevonden waarbij ik om de dag de bril gebruik op gezette momenten. Vanuit de stoel zit ik nu een uurtje in de natuur.

Mark WallingaKankerpatiënt Radboud UMC

VRelax als oplossing in jouw organisatie

De tijd om actie te ondernemen is nu. Met VRelax kunnen we de groeiende wachtrijen en het hardnekkige personeelstekort aanpakken dat de Nederlandse GGZ teistert. Laten we samenwerken om een ​​betere toekomst te creëren voor behandelaars en cliënten, waarin iedereen de zorg en ondersteuning krijgt die ze verdienen.

Past VRelax bij jou?

Ben je geïnteresseerd in VRelax? Vraag de gratis demo aan om VRelax in jouw organisatie te proberen. Samen met onze implementatie specialist vinden we samen de aanpak die bij jouw organisatie past. Vraag de gratis demo aan. Wij doen de rest!

+31 (0) 50 211 0142 / info@vrelax.com

Close Menu