Skip to main content

Pak jouw korte

mentale break!

VRelax: Weg stress

In de hedendaagse stressvolle werkomgeving is burn-out een steeds vaker voorkomend probleem onder werknemers. Als werkgever is het van groot belang om zowel de signalen van burn-out te herkennen als proactief te investeren in het herstel en de preventie van dit groeiende probleem. Zoals Prof. Christiaan Vinkers in een interview met VRelax terecht opmerkt is burn-out een containerbegrip van verschillende aandoeningen. Maar zaken zoals chronische stress en overbelasting zin we telkens terug bij deze problematiek. VRelax is dé bewezen oplossing voor stress. VR-relaxatietherapie helpt werkgevers bij het voorkomen en herstellen van burn-out onder medewerkers. En dat gewoon op kantoor of thuis, zonder het inschakelen van externe behandelaars of therapeuten.

Burn-out Herstel en Preventie

Als werkgever bent u zich bewust van de gevolgen van een burn-out voor uw werknemers en uw organisatie. Aanhoudende stress kan leiden tot verminderde productiviteit, verzuim en zelfs langdurige arbeidsongeschiktheid. Daarom is het van groot belang om de juiste begeleiding en preventie van burn-out te bieden. VRelax biedt een innovatieve oplossing die uw werknemers helpt ontspannen en stress te verminderen, zodat u burn-out kunt voorkomen. Maar ook bij herstel vervult VRelax een belangrijke rol. Onderzoek toont aan dat VRelax helpt om mensen weer in de juiste mindset te brengen en sombere gevoelens te verminderen.

De oplossing

De afgelopen jaren is burn-out een belangrijk aandachtspunt geworden voor werkgevers die de gezondheid en het welzijn van hun werknemers willen bevorderen.
Voorkomen is beter dan genezen, en dat geldt zeker voor burn-out. Het is belangrijk om een werkomgeving te creëren waarin werknemers zich gesteund en gewaardeerd voelen. Goede communicatie, flexibiliteit en een gezonde werk-privébalans zijn essentieel om burn-out te voorkomen. Daarnaast heeft het aanbieden van effectieve hulpmiddelen en ondersteuning een positieve invloed. VRelax is zo’n hulpmiddel. Medewerkers ervaren op kantoor een stress reductie van maar liefst 40% in slechts 10 minuten. Dit maakt VRelax uitermate geschikt als ondersteuning op werk, maar ook thuis. Wanneer we medewerkers langdurig volgen zien we bovendien dat de effecten toenemen naarmate de bril vaker wordt gebruikt. Zo helpt VRelax om medewerkers gezond en productief te houden. Lees hieronder verder over dit onderzoek in samenwerking met Zilveren Kruis.

Lees het VRelax@work onderzoek

Bewezen effectief op
de werkvloer

  • 40% minder stress binnen 10 minuten
  • Bewezen toename in werkvreugde en productiviteit
  • Direct te gebruiken bij mentaal overbelast personeel
  • Begeleiding bij gebruik op de werkvloer door VRelax
  • Bewezen effectief tegen stress, angst en burn-out
  • Winnaar beste MedTech Innovatie 2021
  • Korting voor Zilveren Kruis klanten

Die aanhoudende somberheid van me kan ik met VRelax nu bestrijden zodat ik weer een beetje kan werken. Waar ik nog het meest blij van wordt is dat het gezin thuis weer opleeft als ik ook vrolijker ben. Ik hoop echt dat mensen meer dit soort technieken gaan gebruiken. Nooit gedacht wat voor effect die paarden in de VRelax-bril op mij zouden hebben. Gaaf!

Marlies NautaLogisitiek medewerker Int. Transport

Op dagen waarop de klachten mij te veel worden, pak ik de bril erbij. Op die manier kan ik zelfstandig mentaal aansterken zonder extra handjes en tussenkomst van (bijvoorbeeld) een psycholoog of coach. Hierdoor wordt volgens de psycholoog mijn behandeltermijn vermoedelijk aanzienlijk verkort en de kans op (nieuw) verzuim verkleind.

Fred van NuulLocatiemanager Restaurantketen

VRelax zorgt ervoor dat ik mijn dagen meer ontspannen doorkom en minder stress ervaar. Maar het zorgt er ook voor dat ik me rustiger voel in mijn reïntegratie proces. Kortom, VRelax is een zeer welkome en waardevolle aanvulling voor mij!

Willemijn Vos-van RossumCoördinerend begeleider Pluryn

Klant worden?

Ben je geïnteresseerd hoe VRelax past binnen jouw organisatie? Bekijk de video om te zien hoe we je kunnen helpen om VRelax te implementeren op de werkvloer. Wij vinden voor jou de beste aanpak en we hebben veel ervaring met de implementatie. Dus laat je gegevens achter of neem direct contact op, wij doen de rest.

+31 (0) 50 211 0142 / [email protected]

Close Menu