Ontdek de tijdswinst
met VRelax in de GGZ
In de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) staan medewerkers voortdurend onder druk. Heel Nederland wordt geconfronteerd met de realiteit: tijdstekort, lange wachtrijen en een groeiende afstand tussen cliënten en de samenleving. Het personeelstekort binnen de Nederlandse GGZ-instellingen is hardnekkig en de consequenties daarvan worden met de dag zichtbaarder. Cliënten die te lang moeten wachten op hulp, drijven steeds verder weg van de samenleving, waardoor hun problemen complexer en moeilijker te behandelen worden.
Belang van zelfregie
Zelfregie in de GGZ is cruciaal voor het aanpakken van het tijdstekort. Het stelt cliënten in staat actief deel te nemen aan hun zorgproces, waardoor de druk op behandelaars afneemt en hun tijd efficiënter wordt besteed. Dit leidt tot kortere wachtlijsten en een sneller herstel, omdat cliënten met de juiste tools zelfstandig kunnen werken aan hun welzijn. Bovendien bevordert zelfregie motivatie onder cliënten, hierdoor wordt niet alleen de zorgcapaciteit vergroot, maar wordt ook een persoonlijkere en effectievere zorgervaring aangeboden.
De Impact van VRelax
Door de kracht van virtual reality te benutten, biedt VRelax een manier om behandelingen te verbeteren en cliënten op een effectievere manier te helpen. Met VRelax kunnen behandelaars meer cliënten helpen in minder tijd, terwijl ze tegelijkertijd de kwaliteit van de zorg verbeteren. Stap in een andere wereld en ervaar de rust. Met de app kunnen cliënten zelf kiezen welke natuurlijke virtuele omgevingen ze willen beleven, met interactieve oefeningen die extra ontspanning geven.
“Met VRelax kost de behandeling ons gewoon minder tijd”
VRelax: Evidence Based
- Direct effect bij angst, spanning en stress
- Stressreductie van 40% in slechts 10 minuten
- Zelfmanagement ontlast zorgpersoneel
- Doelmatig en kosteneffectief
- Ontwikkeld met patiënten en zorgprofessionals
- Mentale gezondheid; preventief en curatief
VRelax als oplossing in jouw organisatie
Wij, bij VRelax, zijn disruptief, verleggen grenzen en zoeken naar praktische oplossingen om mensen (mentaal) gezonder te maken. Wij willen minder pillen en meer brillen in de zorg. Preventie is immers het beste medicijn. Voor VRelax is Virtual Reality daarbij enkel een middel, het gaat er om wat we ermee doen. Wij geven mensen weer regie terug op hun gezondheid met behulp van deze technologie. We geven ze een praktische hulplijn om bij een hoog niveau van stresservaring zelfstandig dit te verminderen. Dit vermindert medicijngebruik, verlaagt de druk op zorgprofessionals en bespaart zo tijd en geld.
Past VRelax bij jou?
Ben je geïnteresseerd in VRelax? Vraag de gratis demo aan om VRelax in jouw organisatie te proberen. Samen met onze implementatie specialist vinden we samen de aanpak die bij jouw organisatie past. Vraag de gratis demo aan. Wij doen de rest!